Få styr på haven

Hvis du har din egen have, så er du heldig. Især i disse tider, hvor vi i højere grad end sædvanligt tilbringer tid derhjemme, er det skønt at kunne gå ud i haven. En rigtig lækker have kræver naturligvis lidt arbejde.

Det kan dog godt betale sig at give haven en kærlig hånd, inden sommeren melder sin ankomst. Herunder får du nogle gode råd til, hvordan du får en flot og naturlig have.

Afsæt tid til at gå i haven

En flot have kommer naturligvis ikke af sig selv. Du er nødt til at afsætte lidt tid til vedligehold af haven, hvis den ikke skal vokse helt til. Gør det til en vane at gå en runde i haven hver anden dag, hvor du fjerner det ukrudt, du ser på din vej.

Derudover skal du naturligvis sørge for at slå græsplænen og klippe hækken, når det trænger. Hvis du synes det er træls at bruge tid i haven, så prøv at tænke på det som en form for meditation eller terapi. Du kan også tage en lydbog eller podcast i ørerne, mens du arbejder. Så skal tiden i haven nok flyve afsted.

Fyld haven med dine foretrukne blomster og træer

En have skal helst være et udendørs frirum, hvor man har brug for at bruge en masse tid. Derfor er det vigtigt, at du gør din have så indbydende som muligt. Én måde at gøre dette på er ved at fylde den med alle dine yndlingsblomster og -træer.

Det er særligt en god idé at fylde haven med frugttræer og bærbuske. Der findes nemlig ikke noget bedre end at kunne hente friske frugter og bær i din egen have. Find kirsebærtræer, blommetræer og æbletræer og plant en frugthave i den ene ende af haven.

Hindbærbuske og jordbærplanter er også skønne at have i haven. Og før du får set dig om, har du frugt nok til både at fylde fryseren og spise dig mæt hele sommeren.

Måske får du endda så meget glæde af din have, at du vil dele det med andre? I så fald kan du passende oprette en blog. Find den billigste webhosting og kom i gang med det samme.

Gør terrassen til et skønt sted at være

Sidst, men ikke mindst, bør du gøre din terrasse til et rigtig skønt sted at være. Vælg nogle havemøbler, der både er flotte og behagelige at sidde i. Det er vigtigt, at dine havemøbler giver dig lyst til at sidde på terrassen i timevis om sommeren, så du kan nyde varmen.

Dekorer desuden din terrasse og haven generelt med personlige genstande. Vælg f.eks. nogle flotte krukker til blomster på terrassen og placer eventuelt et foderbræt til fuglene i haven.