Tænk over hvad du deler online

I disse tider hvor vi deler rigtig mange ting fra vores eget liv på de sociale medier, er det utroligt vigtigt også at stoppe op engang imellem og tænke over, hvad det er egentlig er, du deler online. For alt det du vælger at dele online, er ikke noget, du bare lige kan slette igen. Det vil komme til at stå der for, ja, måske evig tid. Så tænk gerne lige to gange over det, inden du fx skriver noget online.

Alt bliver gemt på servere

Alt hvad du deler på nettet bliver gemt fysisk på servere overalt i verden. Også selvom du fx sletter et opslag fra Facebook eller Twitter igen. Det hele bliver gemt. Så om 30 år kan det sagtens være, at du kan kigge tilbage på nogle af de ting, du har delt på sociale medier i dag. Derfor er det altså værd lige at tænke sig om, inden du begynder at dele videoer, billeder, tanker, meninger og alt muligt andet, som vi jo gør i disse tider, når vi er på de sociale medier.

Hvem har rettighederne til dine billeder og videoer?

Det kan også være smart lige at tænke over, hvem der egentlig ejer rettighederne til dine billeder og videoer, når du lægger dem op online. Er det fx Facebook, der ejer rettighederne til dine personlige billeder, når du lægger dem på Facebook? Og hvad hvis du deler et billede af dit barn på Instagram? Det er jo vildt at tænke over, hvad du skriver dig op til, når du bliver medlem på disse tjenester. Og ofte vil du blive overrasket over, hvad du egentlig giver af rettigheder til disse medier, når du vælger at oprette en profil hos dem.

Find og køb de smukkeste plissegardiner her.

Hvor meget skal du dele af dine børn?

Sidst, men ikke mindst, er det også godt at tænke over, hvor meget du deler af dine børn på nettet. Dine børn har jo som regel ikke mulighed for at sige ja eller nej, og de billeder du deler af dem nu, vil stadig være tilgængelige på sociale medier om 10, 20 og 30 år når de er blevet voksne. Og lige nu kan de måske ikke give accept til at blive delt på sociale medier. Så måske er det værd at overveje at skære ned på mængden af indhold, du deler af dine børn online.

Læs mere om reparation af foldegardiner her.