Sådan får du styr på haven til foråret

Vejret bliver efterhånden varmere og varmere, og der går ikke længe, før man kan begynde at tilbringe rigtig meget tid i sin have.

Hvis du gerne vil have en have, der er lækker og indbydende, så kan det være, du mangler nogle fifs til, hvordan den bliver det.

Hvis det er tilfældet, så er du havnet på den helt rigtige artikel. Her kommer der nemlig nogle bud på, hvad du kan gøre for at gøre haven klar til foråret. Læs med, og bliv inspireret.

Få friske forsyninger

Hvis du er typen, der godt kan lide tanken om at kunne gå ud i egen have og hente forsyninger, så skal du naturligvis have muligheden for det. Der er masser af lækker frugt og grønt, du kan få til haven, som sikrer dig, at din have er lækker – på flere måder.

Du kan f.eks. vælge at plante kirsebærtræ. Så kan du hente kirsebær til din havregrød om morgenen, eller du kan få kirsebær som en sund snack om aftenen.

Der er naturligvis også meget andet lækkert, du kan få ind i din have. Du kan få jordbær, grøntkål, gulerødder, kartofler og så videre. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænsen.

Hvad skal du bruge din have til?

Når du skal gøre din have klar til foråret, så er det også klogt at overveje, hvad du skal bruge din have til. Hvis du f.eks. gerne vil have, at der er god plads til leg, så kan det være, du skal have en større græsplæne, end du har nu.

Man kan sagtens få anlagt en større græsplæne – og med rullegræs er det ikke særlig svært. Det kan også være, du mangler et sted i din have, hvor du og dine venner virkelig kan sidde og slappe af. Det kan I nemt gøre på en terrasse, hvis du vælger at få sådan en anlagt.

Møbler til haven

Hvis man vil have det meste ud af sin have, så skal man naturligvis også sørge for at have møbler til haven. Det er vigtigt, at du har et sted i din have, hvor du kan sidde og slappe af. Det kan også være fornuftigt at have et sæt med bord og stole, hvor der er plads til venner og familie.

Mangler du penge til at realisere din havedrøm?

Det kan godt koste lidt penge, når man går i gang med et haveprojekt. Hvis du mangler penge til at realisere din havedrøm, så kan du altid vælge at tage et lån. Hvis du gerne vil gøre det billigt, så lån penge rentefrit – så bliver det ikke meget nemmere. Det behøver ikke at være dyrt at tage et lån.