Startup kontoret: Hvad bør du overveje?

Når man som entreprenør – eller iværksætter – har opstartet en ny virksomhed, kommer der et tidspunkt, hvor man er nødt til at have et kontor. Dog kommer denne beslutning med mange overvejelser, og processen kan hurtigt blive uoverskuelig. Derfor har vi i denne artikel samlet nogle af de ting, som du bør overveje i forbindelse med åbningen af et kontor.

Plads til virksomheden både nu og i fremtiden

Når du skal åbne et kontor, er det vigtigt at du tænker over din virksomheds behov for plads i forbindelse med medarbejdere nu – men bestemt også i fremtiden. Måske du har en enkelt ansat eller to nu, men hvor store vækstplaner har du for virksomheden i den kommende fremtid?

 

Det forholder sig nemlig således, at man binder sig i en længere periode, når man lejer et erhvervslokale. Mange udlejere foretrækker, at man binder sig i eksempelvis 2 år. Derfor kan det hurtigt betale sig at tænke fremad i tiden, når man skal åbne et kontor og leje et erhvervslokale.

Ressourcer til det rette udstyr

Det kan måske føles som en god idé, at åbne et kontor til din virksomhed af mange årsager. Måske er det tiltalende for dig, at have en plads hvor du kan diskutere og samarbejde med ansatte. Dog er du nødt til at have ressourcerne til at lave kontormiljøet behageligt for dine ansatte. Der er derfor en masse ansvar forbundet med at åbne et kontor.

 

Du har nok allerede tænkt over dette – og at dine fremtidige ansatte skal have adgang til en kaffemaskine og en god computerskærm. Der er dog mange andre ting, som dine ansatte også skal have adgang til! Har du eksempelvis overvejet dine muligheder for at investere i racks fra APC? Disse forsyner kontoret med pålidelig strøm og fysisk IT infrastruktur. Eller hvad med ergonomiske møbler?

Hvilket kontormiljø ønsker du?

Enhver entreprenør bør selvfølgelig også overveje, hvilket kontormiljø vedkommende gerne vil skabe for sine ansatte. Hvordan skal arbejdstiderne være? Og hvordan skal pauserne og de sociale arrangementer være struktureret?

 

Der er mange spørgsmål, som man kan stille sig selv i forbindelse med dette. Det kan være en god idé at læse lidt omkring lederstile i forhold til motivation og lignende. Måske du får nogle nye indsigter i, hvordan mennesket fungerer i samspil med arbejdslivet!

 

Husk dog, at sociale arrangementer altid er vigtige. Det hjælper dine fremtidige ansatte med at skabe venskabelige relationer til hinanden – hvilket altid har en stor indflydelse på den enkeltes arbejdsglæde.