Lær dit barn at spille guitar

Lær dit barn at spille guitar

Kunne dit barn godt tænke sig at lære og spille guitar? Måske har han eller hun gennem længere tid gået og plaget dig om at få lov til at få en guitar? Hvis du tror, at det er noget, som dit barn virkelig mener, så er det værd at tage plageriet seriøst. At kunne spille musik er nemlig noget, som gavner utroligt mange mennesker i livet.

For mange mennesker er musik en gave. Det er noget, som hjælper dem gennem hele livet, og en ting, som de finder skønhed og ro i. Måske har du det selv på denne måde? Da er musikken helt sikkert noget, som du har lyst til at give videre til dit barn.

Det er noget helt særligt selv at spille musik. At spille musik er ikke det samme som at lytte til musik. Giv dit barn muligheden for denne glæde ved at hjælpe ham eller hende til at lære at spille guitar.

Kom godt i gang

Hvis du er sikker på, at dit barn seriøst ønsker at lære at spille guitar, så er det bare med at få sat ham eller hende i gang. Dette kan I gøre på flere forskellige måder. Hvis du selv spiller guitar, kan du måske stå for undervisningen. Hvis du ikke gør, må I se at få tilmeldt barnet til noget undervisning.

Man kan både blive tilmeldt til privatundervisning og undervisning, hvor man er flere sammen. I må vurdere, hvad I tror, der vil være bedst for barnet. Ofte kan det være fint at begynde med at gå på et hold, hvor der undervises flere ad gangen. Så kan I med tiden se, om det vil være mere hensigtsmæssigt, at barnet modtager eneundervisning. Dette afhænger også meget af barnets personlige udvikling.

En ting er sikkert, og det er, at barnet skal have undervisning. Undervisning motiverer og skaber fremdrift.

Køb den rigtige guitar

Når I har fundet ud af, hvordan det skal fungere med undervisning, må I se at få skaffet barnet en guitar. I starten kan det være fint at leje en guitar, men i længden vil barnet sandsynligvis gerne have sin egen, hvis det er noget, I har råd til.

Man kan få nogle fine begynder guitar børn, som er en god guitar at starte ud med. Når barnet bliver ældre, kan I så overveje, om det skal have en anden guitar.

Øvelse gør mester

Det er vigtigt, at du fortæller dit barn, at hvis han eller hun vil være god til at spille guitar, må han eller hun øve sig. Man siger, at hvis man gerne vil lære at spille et instrument, så skal man øve sig mindst en halv time om dagen.

Til gengæld er det også fedt at øve sig, fordi man så hurtigt kan se fremskridt. Dette gælder især hos børn, som ofte har nemt ved at lære nye ting.

Det er meget motiverende for barnet, når det kan mærke fremskridt. Derfor handler det om at komme ind i en god øverutine fra start af.