Sådan forholder du dig bedst til lån

Der er mange ting, du skal passe på, når du tager et lån på nettet. I denne artikel vil du lære om de forskellige ting, du skal holde øje med, når du vælger at tage et lån udenom banken. Læs med for at få gode tips til, hvordan du skal forholde dig og undgå gæld.

Forsøg altid at gå til banken, før du vælger at begive dig mod én af nedenstående lånemuligheder.

Forbrugslån

Et forbrugslån er et lån, der ofte ikke kræver sikkerhed – altså bevis på, at du kan betale pengene tilbage. Nye forbrugslån kan variere en smule i renter, og det er derfor godt at sammenligne dem, før du søger om et.

Et forbrugslån er penge, der skal bruges på forbrug – altså ikke køb af hus eller opstart af virksomhed. Det kan være et tilskud eller betaling for en ferie eller et nyt TV i stedet for.

Kviklån

Et kviklån er en hurtig og nem måde at låne penge på. Beløbet ligger som regel under 10.000 kroner og har en meget kort løbetid på 3 til 4 måneder, og de kan ofte sammenlignes på mange forskellige sider på nettet.

Et kviklån omtales ofte som billigt, men husk altid at læse det, der står med småt!

SMS-lån

Lån penge uden kreditvurdering med et SMS-lån, men vær bevidst om konsekvenserne. SMS-lån har forårsaget stor gæld hos mange mennesker, og fordi de er så let tilgængelige, er mange ikke bevidste om, hvad de gør.

Lad aldrig et lån være en impulsiv beslutning, og i særdeleshed ikke et SMS-lån. Pas altid på dig selv og vær fuld bevidst om, hvad du går ind til.

Glem ikke fornuften

Det var de tre typer af hurtige og nemme lånemuligheder, du kan finde på nettet. Den bedste af de tre er et forbrugslån, men ideelt set bør du altid konsultere din bank og høre dem ad, før du ser mod andre lånere.

Sørg for at have fornuften med og læs op på udbyderne, inden du ansøger om et lån. Hvis du ikke forstår de tal og procenter, der bliver fremstillet på hjemmesiden, så hold dig selv tilbage. Få en ven eller et familiemedlem, der ved mere end dig om emnet, til at se det igennem.

Ideelt set tager du kun et lån, hvis det er absolut nødvendigt. Hvis du har fået en bestemt virksomhed anbefalet af en ven, du stoler på, kan du se det som et tillidsstempel – men undersøg altid andre anmeldelser online.

Man kan aldrig være for forsigtig, når det kommer til onlinelån. I værste tilfælde kan du havne i stor gæld, så det er bedre at være på den sikre side end pludselig at være i knibe.